Opskrift ☆ søde lowcarb morgenboller

image

Godmorgen og velbekomme!
Jeg står klar med en dejlig morgenopskrift på rigtig gode lowcarb boller. De er lidt svampede i det, men har stadig en god skorpe, så man kan med god samvittighed erstatte sine hvedeholdelige mysli-boller med dem her!

Du skal bruge:
(Til 2 store eller 3 små boller)

2 spsk kokosfibre
2 spsk havregryn
2 spsk chiafrø
1 tsk bagepulver
0,5 tsk husk (jeg brugte den gule)
1 dl plantemælk
1 æggehvide
En håndfuld frosne blåbær
Lidt salt

Evt. 1 spsk proteinpulver (jeg brugte soya-protein)

Fremgangsmåde:
Sæt chiafrø i blød i mælken, mens du laver resten af dejen.
Tænd ovnen på 180 – 200 °.
Kør havregryn igennem en minihakker, så de bliver til mel. Bland alle de tørre ingredienser. Tilsæt æggehvide i chiafrø-opløsningen og mix den våde og den tørre blanding sammen. Tilsæt til sidst blåbær og lad dejen hvile på køl i ca. 10 minutter.

Form derefter bollerne (hvis din dej ikke er fast nok, skal du bruge 2 spiseskeer til at forme bollerne). Bag dem i ovnen i 15 – 20 min. Sluk for ovnen og lad dem stå på eftervarme yderligere 5 minutter.

image

Sådan så det ud for mig: til venstre kan man se dejen, øverst til højre den færdigbagte bolle og nederst til højre bollen serveret med flødeharvati.
Mums!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s