Kroppen vil sige noget…

Åh, Afrika… Fascinerende kontinent, flerkulturelt, med spændende lande, traditioner, en hverdag og et liv så meget anerledes end dét, vi kender fra vore europæiske hjem. Samtidig byder det nye kontinent dog på nye udfordringer for vore europæiske kroppe. Vi kommer som de store herrer, turister, klare til en luksusferie, hvor vi har tid, råd og lyst til alt! Og pludseligt… møder vi modstand. Varmen udmætter kroppen, man længes efter vand, som selvfølgelig ikke må smages fra vandhanen, for dét er også farligt for vore europæiske maver! For hvis man ender med at få en maveinfektion, kan jeg love, at det ikke kun er maven, der lider, men hele kroppen tømmes for energi. Nærmest panisk leder man derfor efter steder, der sælger flaskevand. Man når at gå en halvmarathon, inden man finder en købmand, der har vand på flaske (som han sælger til overpris). Vandjagten har gjort én træt i fødderne, og selv om man nu har det dyrebare vand, er det som om varmen er blevet endnu værre. Klokken er over middag- de drabelige soltimer er så småt på vej, og med dem flere challenges. Man kigger ned på sine fødder, støvede pga. store mængder grus og sand på vejene. Hjemme er vi vant til at gå i sko, der giver god støtte til fødderne, og hér er klip-klapper eller tyndsålede sandaler det eneste, man kan holde ud at have på, og det kan ens fødder og ryg godt mærke… And they let you pay for it as soon as you sit or lay down.

Jo. Hvide mands forkælede krop skal igennem en del udfordringer, når den møder det afrikanske kontinent.

Dét skulle min krop også. Den blev udfordret på turen, den mødte modstand, den havde andre vilkår end hjemme i det velkendte Danmark. Og i dag meldte den ud. I dag var min krop træt. Og det skulle den have lov til – den har klaret sig fantastisk, været stærk, klaret varmen, været på lange gåture, men efter en kortvarig maveinfektion, havde kroppen nu også brug for at trække lidt i land. Og det med fuld forståelse hérfra. Jeg er stolt af min krop, og jeg er glad for, at den også melder fra. Det er også et tegn på sundhed – at kroppen mærker efter, om den har det godt.
Min krop havde det ikke helt godt, den havde brug for at slappe af. Det fik den også lov til i et badeland, hvor meget af tiden også gik med at ligge og sole sig. Det var godt for kroppen – et afbræk fra at gå lange ture i 40° varme er meget velfortjent.
Desuden blev kroppen fodret lidt i dag. Morgenmaden var hverken vanvittig stor eller vanvittig spændende, to bøtter yoghurt, 5 svesker, en tynd omelet/pandekage-noget (underkop-størrelse) og en fiberkiks. Frokosten bestod af en salat niçoise suppleret med tunmousse fra en sandwich, jeg købte ved siden af.

image

Inden aftensmaden fik jeg lige et stort glas ginger-juice med to super søde australier, vi mødte i dag, og selve måltidet var en salat med kylling.

image

Efterfulgt af en avocado-juice ♡

image

Der blev også taget et par bidder af den grønne nøddebar, så nu håber jeg, at kroppen er back in business.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s