Planer for hjemkomst

Jeg er nu så småt begyndt at tænke på, hvordan min hverdag skal se ud, når vi kommer hjem fra ferien. At være hér, i Marokko har gjort mig opmærksom på, at selv i det 21. århundrede, hvor alt nærmest er masseproduceret og fyldt med overflødige kemikalier og skadende tilsætningsstoffer, kan man stadig (i den store jungle af E-numre) finde ingderienser og produkter, der er 100% naturlige og gode for kroppen.

Denne tanke ønsker jeg at have i baghovedet fra nu af. Jeg vil stræbe efter at give min krop, hvad der gavner den, passe på den og holde den rask.

Rigtig mange af marokkaneres daglige vaner er faktisk baseret på bruget, udnyttelsen og selvfølgelig nydelsen af naturens gaver. Sådanne gode vaner vil jeg gerne have med hjem til Danmark!

Her er en kort liste over, hvilke ting, det kunne være:

1. Arganolie
Marokkanere bruger den mest i oliens kosmetiske form, som lotion, middel mod kløe og infektioner, som aftersun, til pleje af huden og håret, osv.. 100% naturlig, lavet i Marokko af lokale kvinder (som jeg nu også har set live in action).

2. Sort sæbe
Igen: en naturlig form for sæbe (jeg har købt opblandet med arganolie, hvilket giver den en bedre duft og forhåbentlig bedre fugtighed til huden). Sæben blødgør huden og gør den klar til hammam – marokkansk bad, hvor man bl.a. skrubber dødt hudvæv af.

3. Marokkansk mynthete

image

Jeg har nu købt den sødeste the-kande til at brygge min egen marokkansk mynthete. At lave lidt the lyder som noget for dummies, men faktisk er opskriften lidt mere vanskelig, end man skulle tro! (Eller rettere skal teen lige have et pift for, at den får den rigtige smag!)

Marokkansk mynthete:
Du skal bruge:
Blanding af grøn- og mynthete
Kogende vand
Sukker (jeg har tænkt mig at bruge stevia-blade)

Fremgangsmåde
Der hældes vand over begge slags the-blade sammen. Denne blanding skal få lov at trække i 2-3 minutter. Derefer hældes blandingen i en gryde, hvor den koges op sammen med sukkeret/stevia yderligere 2-3 minutter.
Teen er nu drikkeklar!

4. Juicer
Jeg har på turen her både smagt appelsin-, avocado-, ingefær- og lime/appelsinjuice. Alle smagte fantastisk og var fyldt med vitaminer. Helt sikkert en trend, jeg ønsker at fortsætte derhjemme også! Lækre og nærende – what’s not to like?

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s