Jagter sundhed i Afrika

Jeg har haft rigtig meget fokus på mad ; mad som en ‘hovedingrediens’ i en sund livsstil. Jeg havde helt tilsidesat (desværre både på bloggen, og i mine egne tanker og handlinger) andre former for sundhed. Ligesom man har 7 forskellige former for intelligens, har sundhed også mange former og ansigter, og findes ikke kun i, hvad du øser op på tallerkenen. Dét må jeg lige huske mig selv på, for ellers ender vi ud i, at maden begynder at fylde for meget, og i stedet for en opbyggende og positiv udvikling, får vi/jeg det stik modsatte.

Jeg vil derfor i dag skynde mig at pointere og ridse op, hvordan jeg ellers har været sund på ferien, ikke kun igennem min mad!

1. Jeg har slappet af
Stress er noget, det moderne menneske (og hvad dét angår, er jeg åbenbart meget moderne) rammes og plages af i dagligdagen. Ud over, at stress påvirker vores humør, rammer den også vores krop, f.eks. ved at skabe en ubalance i kroppens syrer og baser (hvilket jeg har skrevet mere om her). På den måde er afstresning helt sikkert en sund ting!

2. Jeg har fået sol
Going strong on D-vitamin! Hjemme i Danmark er jeg enten hjemme, på arbejde, på universitetet eller i fitness. Alt i tillukkede rum, uden direkte sollys. Dette blev vendt 180° i Marrakech – solen er svær at slippe fra, og vi nyder den! (Med måde selvfølgelig!)

3. Jeg/vi har gået en hel masse
Når man på ferien ikke har adgang til sin daglige fitness-rutiner, kan man blive bange for, om man nu får rørt sig nok i løbet af dagen. Dér behøver jeg ikke at stille det store spørgsmålstegn – vi har gået Marrakech tynd, og vores ture har været sjove og hyggelige – nothing not to like!

4. Vi har været kærester!!!
Derhjemme, i den almindelige hverdag kan det (af én eller anden mystisk, dog yderst åndssvag grund) være så svært at nyde hinanden. Nyde hinandens nærvær og værdsætte den tid, man har sammen. Det bliver nemmere på en ferie; man bliver altså lidt nyforelsket igen! Jeg gjorde i hvert fald 😉

5. Jeg har spist frugt & drukket frisk juice
Normalt løber jeg fra alt, der hedder kulhydrat og sukker, selv hvis det er i form af frugt – sukkermolekyler er sukkermolekyler, uanset om de sidder i et æble eller i en oreo-kiks. Hér oplevede jeg dog modgang i forhold til at finde snacks, der ikke indeholdt sukker, så jeg valgte det mindste af alle onder, nemlig lokale frugter. Jeg har guffet kaktus-frugter sammen med de lokale og dermed tilført min krop masser af vitaminer. Uuh, jeg nød dem!

Dette var en kort sundhedsopsummering, eller en bilans, kald det, hvad du vil. Det hjalp i hvert fald med at se, at ferien faktisk har været en sund fornøjelse indtil videre, og at sundhed ikke kun defineres ud fra, hvad man putter i munden, hvilket dog stadig er meget vigtigt! 😉
Derfor også et kig i dagens måltider:
Morgenmaden bestod af to små bøtter yoghurt, 2 tørrede dadler og 3 friske figner.
Frokosten var en lækker salat niçoise, som dog lod vente på sig i en halv times tid – amazingly dårlig service!
image
Der blev snacket i kaktus-frugter, figner og tørrede dadler, og aftensmaden var en lækker mix af oliven, grøntsags-tanjine, kalkunkebab og oksekød.
image
Vi var så heldig at få dessert i aften også – vi fandt et sted, hvor de solgt ingefær-juice, frisklavet, tappet lige ned i dit glas. Mums! Dér røg lige to glas ned, couldn’t help it
image
Lækker og sund dag!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s