5:2 – Europa faster, mens Afrika sulter

I Europa/vesten er vi så kloge, så dannede, så alvidende, så oplyste. Vi ved alt om alt, og i hvert fald om sundhed og ernæring. Vi ved, hvad vi skal gøre for at tabe os (at så mange ikke gider gøre de ting, er en hel anden side af sagen), vi ved, hvad vi skal for at få større muskelmasse, vi ved, hvad vi skal for at tage på, osv., osv..
Nu er man kommet frem til en ny trend, noget, man ikke har set før, men åbenbart ganske effektivt, og slet overhovedet ikke skadeligt, tværtimod. Man har opdaget periodisk faste.
Jo, man spiser normalt i 5 af ugens dage, og de sidste 2 skal man leve på et urimelig lavt energitilskud, nemlig 500 kcal om dagen. Alt rush og omtale omkring denne trend er grundet det faktum, at man rent faktisk taber sig af det. Det lovede vægttab er en kæmpe reklame for 5:2, og folk fristes til at prøve periodisk faste, fordi de ønsker at smide et par kilo.
Inde i mit hoved rejses dog ét enkelt spørgsmål… What did you guys expect? Man spiser sundt 5 dage i ugen og sulter sin krop de resterende 2… Hvilket andet resultat kunne man forvente end et vægttab?
Dette er den første grund til, at jeg har en negativ holdning til den nye faste-trend. Jeg bryder mig simpelthen ikke om måden, hvorpå det sælges til folk. I princippet sælger man dem noget, de allerede ved, bare i en ny, fancy indpakning. Thumbs down hérfra.

Derudover! Jeg synes, at det er dybt moralsk forkert at promovere, at man skal sulte sin egen krop. Hvad nytte skal der komme ud af dét? Er vi i vesten blevet så griske, og i den grad ikke kan styre vores eget madindtag, at vi ligefrem skal erklære os selv et sulteregime for at kunne holde tallet på vægten inden for et acceptabelt interval? Dét er jo dybt useriøst. Det kan ikke være rigtigt, at sult – en pestilens, der dagligt rammer 870 mio. mennesker skal nu sælges til vestlige mennesker og promoveres som et sundhedstrend. Igen: NEJ, tak hérfra.

Lige pt. befinder jeg mig i Afrika, i et af de bedre stillede lande, vel at mærke!! Alligevel støder jeg ind på masser af tiggere, hver eneste dag. Børn, mænd, kvinder, syge, raske, unge, gamle, blinde, tandløse, you name it – alle tiggende om penge, netop fordi de ikke har noget at gøre godt med, netop fordi de fra morgenstunden går sultne ud på gaden, hvor de får lov at tilbringe resten af deres dag i håb om at finde nogen, der kunne undvære en mønt eller to.

Derfor lyder der en lille opfordring fra min side af: pas godt på kroppen, pas på dig selv, og hvis du virkelig har behov for at smide lidt fra siden eller hoften, gør det ved at promovere sunde idealer frem for moralsk tvivlsomme trends.
– Tak.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s